Shipping DKK 49,- | 3-5 workdays | Free shipping for Danish orders - buy for more than kr 500 | International see below

INTERVIEW - smykkedesigner Mille Rubow

Mille Rübow

Kom tættere på smykkedesigner Mille Rubow (MR), hendes baggrund og processen bag smykkerne i dette interview. 

Hvad er din baggrund?

MR: Jeg er uddannet Designteknolog med speciale i beklædningsdesign. Dertil har jeg en BA i Visual Fashion Communication. Jeg har således beskæftiget mig inden for produktdesign og grafisk design, hvilket helt klart har været en styrke i mit arbejde som selvstændig smykkedesigner. Jeg har aldrig været i tvivl om at kreativitet skulle være omdrejningspunktet for mit arbejdsliv.

Hvorfor endte du med at fremstille smykker?

MR: Jeg har altid været fascineret af håndværket og har siden 10-års alderen lavet smykker af forskellige materialer. Jeg har dog altid fået af vide, at det nærmest var umuligt at blive guldsmed, grundet de meget få lærepladser. I 2012 åbnede der sig en ny verden for mig, da jeg fandt ud af at det var muligt at tage et utal af spændende kurser inden for smykkedesign. Jeg tog derfor et kursus med tanken om at få be- eller afkræftet, om det bare var en forestilling eller om min passion var oprigtig. Jeg har lavet smykker hver dag siden, jeg afsluttede dette kursus. Jeg har efterfølgende gået på Københavns Guldsmedhøjskole og taget flere forskellige kurser inde for faget.

Hvorfor er dit formudtryk som det er?

MR: Jeg elsker ting der er multifunktionelle, dette ses også på mine smykker. Formsproget er grafisk, minimalistisk og tidløs. Disse faktorer gør det muligt at kombinere smykkerne, få som mange, til et skarpt og personligt udtryk. Jeg har fra starten været tiltrukket af positiv og negativ rum, lagt til og trukket fra. På denne måde er mange af formerne opstået. Jeg kan stadig finde nye kombinationsmuligheder, det er ret fint, synes jeg.

Beskriv gerne din proces fra ide til færdigt produkt - hvilke stadier er du igennem? Og hvor lang tid tager det fra et smykke er en ide til det er et færdigt produkt?

MR: En idé kan ofte udspringe tilfældigt. Jeg forestiller mig ofte, hvordan et specifikt design skal fremstilles. Vender og drejer det i hovedet og forestiller mig, om det kan lade sig gøre. Det er langt fra hver gang, jeg tegner en ide ned. Oftest går jeg direkte i gang i værkstedet. Jeg er meget resultatorienteret og elsker at se resultater hurtigt. En ny style kan således i noget tilfælde være færdig i løbet af få timer. Der følger dog ofte en tilpasnings- og justeringsproces efterfølgende. Jeg afprøver designet og får derved testet kvaliteten – er dimensionerne korrekte.

Hvad er dit seneste produkt?

MR: Mit seneste produkt er en ring i Bullet kollektionen. En massiv signetring kombineret med en "bullet" på toppen. Til denne ring hører også en halskæde og et armbånd. Armbåndet er fortsat i testfasen.

Hvilket produkt er du mest stolt af?

MR: Uhh det er et svært spørgsmål. Jeg synes tydeligt at kunne mærke, når en ny style bliver til, om det er en keeper eller ej. Flere items fra Geometric kollektionen har været med helt fra start (fire år) og dét gør mig stolt. Jeg er personlig stor fan af tidløst design og bestræber mig på at udvikle produkter, der kan tildeles den status. Et tidløst design er et bæredygtigt design, dette finder jeg meget værdifuldt.

Se produkter fra Mille Rübow her

Foto: Mille Rubow

Back to Top