Shipping DKK 49,- | 3-5 workdays | Free shipping for Danish orders - buy for more than kr 500 | International see below

INTERVIEW - Illustrator Signe Kjær

Illustrator Signe Kjær

Kom tættere på illustrator Signe Kjær (SK), hendes baggrund og processen bag illustrationerne i dette interview. 

Hvad er din baggrund?

SK: Jeg er uddannet illustrator på Kolding Designskole i 2010 Og har derudover studeret traditionel illustration og grafik på the Academy of Fine Arts and Design i Bratislava. Jeg har derefter boet og arbejdet som freelance illustrator i Berlin i to år. Siden 2014 har jeg boet på Fyn, hvor jeg arbejder som freelance Illustrator. 

Hvorfor endte du med at illustrere?

SK: Man kan ikke sige jeg endte med at illustrere, snarere var det det, jeg startede med da jeg var ganske lille, jeg forsatte med det og er aldrig stoppet. Jeg elsker mit arbejde, og kan ikke forestille mig at jeg nogensinde vil stoppe med det. Nogle gange er det trættende at få det til at løbe rundt, og fremtiden er altid usikker, men jeg stopper aldrig.

Hvorfor er din tegnestil som den er?

SK: Jeg er i tvivl om hvorfor jeg tegner som jeg gør, det er ikke noget jeg som sådan har arbejdet hen imod. Snarere noget der er kommet af sig selv igennem de tusinder af tegninger, jeg har tegnet indtil nu. Jeg oplever, at mine tegninger har udviklet sig meget i forbindelse med store livsbegivenheder, som da jeg blev mor. Men det er ikke noget jeg bevidst kan kontrollere, og min oplevelse er også at tegningerne helt klart bliver bedst, hvis jeg bare lader det flyde.

Hvilke værktøjer/materialer anvender du som oftest til dine illustrationer?

SK: Jeg bruger mange forkellige materialer og ofte i perioder, men for tiden bruger jeg primær blyant og gouache og er virkelig optaget af det.

Hvad er dit seneste illustrationsprojekt?

SK: Jeg er så heldig at jeg for øjeblikket primært laver børnebøger, hvilket jeg virkeligt har en stor passion for. Senest har jeg illustreret en tysk børnebog "Erforche das Meer" Beltz und Geltberg, og udkommer senere i år med endnu en tysk bog.

Hvilket projekt er du mest stolt af?

Jeg er glad for min billedbog "Cirkus Svimmel" som udkom på Alvilda i 2014. Tegningerne i den er virkelig gennemarbejdede og fyldt med fortællinger.

Se tegningerne fra Cirkus Svimmel her

Se alle Signe Kjærs illustrationer på webshoppen

Foto: Signe Kjær

Back to Top