Shipping DKK 49,- | 3-5 workdays | Free shipping for Danish orders - buy for more than kr 500 | International see below

Fra New York til Nordby

 

Vennerne Jeppe Hein og Johnny Nielsen har lavet et helt nyt samarbejde, hvor de i fællesskab har arbejdet på de samme kunstværker, som nu udstilles i Nordby på Fanø. Med udgangspunkt i deres gamle venskab har de valgt at gå tilbage til udgangspunktet for deres kunstneriske arbejde – maleriet. 

Mange kunstkendere vil nikke genkendende til navnet Jeppe Hein. Jeppe har i snart 20 år arbejdet på den internationale kunstscene, hvor hans installationsværker har høstet mange hæderspriser. Han har i øjeblikket en stor udstilling under Brooklyn Bridge i New York, hor man kan se flere af hans installationer. 

Men på et tidspunkt blev det hårde pres og den tætte tidsplan for meget for Jeppe Hein og han har været nødt til at redefinere sit arbejds- og familieliv. Det har han selv beskrevet i bogen: The Happiness of Burnout. 

Jeppe Hein og Johnny Nielsen mødte hinanden i ungdomsårene i Silkeborg, hvor de sammen lavede deres første udstilling i 1994. De har løbende holdt kontakt og holder bl.a. sommerferie sammen på Fanø. 

Efter en udstilling sammen i Odder tidligere i 2015, hvor de udstillede individuelle værker, så har de nu taget den fulde konsekvens og valgt at lave værkerne sammen. Malerierne er lavet som akvarel og inspirationen er fundet i deres oplevelser med naturen på Fanø og de afslappede rammer omkring deres fælles sommerferie. 

Jeppe Hein startede efter sin personlige krise med at lave værker ud fra tibetanske syngeskåle, som skabte nogle sol lignende motiver. Dette inspirerede Johnny Nielsen til at lave nogle malerier med en cirkelform i midten, som blev skabt ved at dryppe malingen på papiret. 

De nye fællesværker er en bevægelse imod at sammensmelte de 2 teknikker og få et tredje og nyt fælles udtryk. Udstillingen på Fanø i juli 2015 vil vise, hvor de ender i deres fælles eksperiment. 

Du kan opleve de nye værker af Jeppe Hein og Johnny Nielsen i Ditte Maigaard Studio på Fanø fra fredag d. 24. juli til d. 31. juli.

Back to Top