Shipping DKK 49,- | 3-5 workdays | Free shipping for Danish orders - buy for more than kr 500 | International see below

The beauty of being chubby

Helle Gram - dansk keramisk designer har formået at se skønheden i at være buttet.

Hendes fantastiske keramiske serie Chubby (buttet) er uimodståelig med dens former og smukke farvenuancer. Indersiden er blank glaseret, mens ydersiden står mat.

Til serien hører kopper, skåle, tallerkener, saltkar, vaser, sukkerskål og kander.

Alt kan vaskes i opvaskemaskine.

Helle har værksted på Frederiksberg i København og er uddannet fra Danmarks Designskole.

Hvorfra får du din inspiration til dine produkter?
Jeg henter ofte inspiration i hverdagens behov og gøremål - en opvask kan give inspiration til en ny funktion, eller en indkøbstur give ideen til en ny form. Når jeg betragter verden omkring mig, er det altid med øje for det tredimensionelle. Derudover har forandringerne og udviklingen i vores spisevaner og livsstil altid været en kilde til inspiration.
 
Hvad er de vigtigste værdier for dig at få frem i din keramik?
Jeg arbejder ud fra forenkling og funktion, men også især æstetik.
 
Beskriv dit værksted
Mit værksted er fordelt på to plan, med værksted i underetagen og butik/tegnestue i stueetagen. Det er småt, men funktionelt og hyggeligt indrettet.
 
Hvordan er processen omkring dit arbejde?
Hele processen, fra ideudvikling til fremstilling af færdige produkter, foregår på værkstedet. Jeg begynder med arbejdstegninger, og så fremstiller jeg arbejdsmodeller i gips eller ler.
Når jeg har arbejdet mig frem til den rigtige model, fremstiller jeg gipsforme over denne, som efter tørring er klar til at støbe i. Alle produkter fremstilles i porcelæn og brændes to gange evt. tre, hvis der skal dekoration på.
 
Hvor lang tid tager det fra idé til den endelige kop er designet og produceret?
Det kan være svært at sætte tid på processen, for det kan variere meget fra produkt til produkt. Ideudviklingen kan tage både meget kort og meget lang tid. Men når ideen er der - og arbejdstegninger er lavet - tager det nogle dage at lave formarbejdet i gips og herefter skal formene tørre minimum en uge.

Kilde: unika-k

Back to Top